Bajnokokat avatnak a sárkányhajósoknál. Szeptember 18. és 20. között ugyanis megrendezik a 18. Sárkányhajó Magyar Bajnokságot és a 6. 10 személyes Sárkányhajó Magyar Bajnokságot, amelynek Fadd-Dombori ad otthont.

A vírus miatt a nemzetközi nagy versenyeken a válogatottak nem tudtak részt venni, de a hazai bajnokság nem marad el. Igaz, ezúttal csak magyarok ülnek hajóba. Korábban – nyílt magyar bajnokság lévén – külföldi és szabadidős legénységek is indultak a versenyen, de idén a járványügyi helyzetre való tekintettel ez most nem kivitelezhető.

Járosi Péter szerint szigorú szabályozás mellett bonyolítják le a bajnokságot. „Igyekeztünk egy minden részletre kiterjedő protokollt összeállítani, amely betartását mindenkitől elvárjuk. Bízom benne, hogy a kialakult járványhelyzet ellenére is a magyar sárkányhajós társadalom a bajnokság eredményeire, sportértékére emlékszik majd vissza évek múltán” – nyilatkozta a Magyar Sárkányhajó Szövetség elnöke a Nemzeti Versenysport Szövetség Sajtószolgálatának.

A versenykiírás szerint pénteken 2000, szombaton a 200 méteres távokon rendeznek versenyeket nagyhajós kategóriában. Vasárnap a 10 fős sárkányhajó legénységek küzdenek meg a bajnoki címekért.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS