Ismét sikeres volt TÉR. A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán megtartott II. Sport, Egészség és Karrier Konferencián a hazai sport és kulturális élet kiválóságai tartottak előadásokat.

A rendezvény ötletgazdája dr. Elbert Gábor volt, aki az elmúlt közel 10 évben rendszeresen szervezett konferenciákat a baranyai megyeszékhelyen. A TÉR elnevezést 2018-ban kapta az esemény.

„Évről évre rendezünk konferenciákat. Idén többek között Balzsay Károly, profi világbajnok ökölvívó, a sportág felnőtt szövetségi kapitánya, Zubor Attila, korábbi válogatott úszó, a vízimentők szövetségi kapitánya, Horváth Kinga, a Magyar Wakeboard Szövetség elnöke, aki többek között Világkupát is nyert ebben a sportágban, valamint képviselte Magyarországot a 2005-ös duisburgi Világjátékokon, és dr. Zalán János, a Pesti magyar Színház igazgatója tartott előadást.” – mondta dr. Elbert Gábor.

A II. TÉR-en nagysikerű előadást tartott Balzsay Károly Felálltam a földről a ringben, felálltam a földről az életben címmel,  nagy tetszést aratott Zalán János esélyegyenlőségre épülő értekezése, de sokan voltak kíváncsiak Petrov Ivánra, az utánpótlás úszók szövetségi kapitányára is.

A TÉR azon túl, hogy tartalmas programot kínál Pécsett, egyben a sportszervező és rekreáció szervező, valamint egészségfejlesztő hallgatóknak ad gyakorlati lehetőséget, ugyanis a megszervezésében aktívan részt vesznek az egyetemisták. Az októberi rendezvény a környezetvédelem jegyében zajlott le.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS