Két aranyérmet nyertek a magyar íjászok a Kanadában megrendezett 3D-s íjász világbajnokságon. Gondán György férfi csigás íj kategóriában, míg Molnár Ferenc férfi ösztönös íj kategóriában állhatott a dobogó legfelső fokára a 25 ország 265 versenyzőjének részvételével lebonyolított vb-n.

A World Archery íjász világszervezet szeptember 2. és 7. között tartott megmérettetésén nyolc magyar íjász indult.

Molnár Ferenc – remek szereplésének köszönhetően – egyből az elődöntőbe került, Gondán György pedig a kiesős szakaszban szerezte meg ehhez a jogot. A még versenyben lévő két magyar íjász ezek után szoros mérkőzéseken, de stabil, magabiztos formát nyújtva bejutott az aranydöntőkbe, ahol Molnár olasz ellenfelét, míg Gondán amerikai vetélytársát győzte le.

A világbajnokság éremtábláján Magyarország a harmadik helyen végzett, az első Franciaország lett négy arany- és egy ezüstéremmel, míg a második helyezett Ausztria két aranyat és két bronzot zsákmányolt.

A kétévente megrendezett, a világ 3D-s íjászainak legjobbjait felsorakoztató vb-ken a magyar íjászok egyre sikeresebbek: 2015-ben egy első, 2017-ben egy első és egy harmadik hely volt a termés, ezt sikerült most túlszárnyalni a két vb-címmel.

A 3D-s íjászat során a versenyzők életnagyságú, háromdimenziós vadállatformájú célokra lőnek ismeretlen távolságokból. Ezt a sportíjász ágazatot évtizedekkel ezelőtt a vadászíjászat imitálására, gyakorlására alkották meg.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS