Különleges, a nomád törzsi kultúrákra jellemző, hagyományőrző tartalommal is rendelkező multisport eseményen vesz részt a Nemzeti Versenysport Szövetség /NVESZ/ hivatalos sportolói csapata.

 

Az UNESCO által is elismert és támogatott Nomád Világjátékokat 2014 és 2016 után immár harmadszor rendezik meg szeptember 2. és 8. között Kirgizisztánban. Az eseményen 37 különböző, részben a közép-ázsiai régióra jellemző sportágban 80 ország több, mint 2000 versenyzője indul majd.

Az idei játékok megnyitó ünnepségét több ország kormányfője között megtiszteli jelenlétével Orbán Viktor miniszterelnök is. 

A Nemzeti Versenysport Szövetség által összeállított Magyar Sportolói Csapatot szkander, szumó, sambo, tradicionális íjász, valamint bothúzás versenyzők képviselik.

Bóné Zoltán, a Nomád Világjátékokra utazó NVESZ sportolói delegáció vezetője tisztes helytállásra, több éremre számít Kirgizisztánban. „A Magyar Sportolói Csapatot a Nemzeti Versenysport Szövetség sportdiplomáciával, sajtótevékenységgel és sportmasszőr biztosításával segíti a helyszínen. Lesz olyan sportág, ahol érmeket várunk, ilyen a szkander, íjászat, bothúzás. Összességében tisztes helytállásra számítok ezen a rendhagyó multisport-eseményen. Fontos megemlítenem, hogy a Nomád Világjátékok sokszínűségéhez, színvonalához jelentős mértékben hozzájárul a Magyar Turán Alapítvány: lovasíjász bemutatóval színesítik a megnyitóműsor programját, támogatják a Magyar Nemzeti Múzeum több jurtában elhelyezett kiállítását, és egyes speciális nomád versenyszámokon hagyományőrzőink indulását is biztosítják. A Nemzeti Versenysport Szövetség – a jelenlegi 53 hivatalos tagszervezete mellett – lehetőségeihez mérten támogatja a hazai sportszövetséggel nem rendelkező sportágakat is.” – mondta Bóné Zoltán, a Nemzeti Versenysport Szövetség főtitkára.

 

A magyar csapat:

Íjászat 

Lovász Tamás

Csáki Roland

Nahóczki Péter

Kovács Zsolt

Farmosi Zoltán

Szkander

Kőváriné Ivánfi Brigitta

Gergely András

Bauman Ádám

Dudás Viktor

Orbán Erik

Szumó

Nemes Dávid

Sambo

Juhász Balázs

Bothúzás

Blaskó Szabolcs László

Varga Fanni Rebeka

Deli Tamás

Benácsi Szandra

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS