Egy magyar csapat jutott be a tekézőknél a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Az Alabárdos Szegedi TE zsinórban hatodszor lesz tagja a Final Four mezőnyének.

 

A szegediek a negyeddöntő visszavágón egy végletekig kiélezett meccsen értek el döntetlent a német Bamberg otthonában, így a Tisza-parti odavágón aratott győzelemnek köszönhetően a magyar csapat jutott a bambergi március 31-én kezdődő négyes döntőbe.

A férfiaknál a másik magyar együttes, a Zalaegerszegi TK az itthoni 6-2-es siker után ugyanilyen arányban kikapott a Schwabsberg legénységétől, és csak a több szettpontjuknak köszönhetik a továbbjutást a németek.

A nőknél a Rákoshegyi VSE sajnos nem tudta meglepni idegenben a Celje csapatát, így összesítésben 4-12 arányban a szlovén csapat bizonyult jobbnak, és jutott be a négyes döntőbe.

Az Alabárdos Szegedi TE az elmúlt 16 év alatt 14 alkalommal szerepelt a BL négyes döntőjében.  Zsinórban hatodszor vannak ott a legjobb négy csapat között, az utóbbi öt évben pedig háromszor győztek és kétszer szereztek BL-ezüstöt.

Eredmények:

Kegljaski Klub Celje (szlovén) – Rákoshegyi VSE 1:7 (7,5: 16,5)

KC Schwabsberg (német) – Zalaegerszegi TK 2:6 (8:16)

SKC Victoria 1947 Bamberg (német) – Alabárdos-Szegedi TE 4:4 (10,5:13,5)

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS