A Ferrari tőle szokatlanul, kék színnel jelenik meg a vörös autóin, de az is nagy kérdés, hogy a Red Bull hogyan dolgozza fel az egyik legfontosabb láncszem, a főtervező Adrian Newey távozásának friss bejelentését.

Az idei hatodik fordulót rendezik az F1-ben hétvégén, Miamiba pedig harmadszor látogat el a világbajnokság mezőnye. A korábbi két alkalommal Max Verstappen győzött, és a Red Bull háromszoros vb-győztese a jelenlegi idényt is ugyanúgy dominálja, mint az előzőeket.

Miami azonban nem mindennapi hétvégét hozhat. A Ferrari új főszponzora, a HP miatt különleges fényezéssel áll rajthoz Miamiban. A hagyományosan vörös Ferrari alapszíne ugyan megmaradt, de az első és hátsó szárnyak mellett a fejvédő keret, az oldaldobozok, a visszapillantó tükrök és a keréktárcsák is kék színt kaptak.

A Ferrarinak egyébként illene javítania Floridában, hiszen legutóbb Kínában Carlos Sainz és Charles Leclerc sem tudott dobogóra állni, csak tisztes távolságból követték a bajnokságban éllovas Verstappent.

Objektum doboz

if (typeof praseInlineObject === “function”) praseInlineObject();

A Red Bullnál azonban a győzelmek sem csitítják a tüzet. Szerdán hivatalos megerősítést nyert, hogy Adrian Newey technikai főigazgató 2025-től elhagyja a csapatot. Az osztrák istállót 2006 óta erősítő főtervező az F1-es pályafutása alatt eddig 12 konstruktőri és 13 egyéni világbajnoki címet szerzett, egyfajta látnoknak tartják.

Írta a Magyar Hírlap