A skandinávok ötkarikás kvótája szinte biztos, mivel a britek ellen zárják a tornát. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány együttese párizsi repülőjegyhez jut, ha nem kap ki öt vagy annál több góllal attól a Japántól, amelyet a magyar válogatott eddigi 18 egymás elleni mérkőzésükön kivétel nélkül legyőzött.

Eredmény, 2. forduló, 1. csoport:
Japán–Nagy-Britannia 43–16 (25–9)

Négy gyors japán találattal indult a mérkőzés, és ezt követően is az ázsiai alakulat akarata érvényesült. A csütörtökön a magyar csapattal szemben 49–11-re alulmaradó, amatőr játékosok alkotta európai együttes lövőhelyzetig is csak elvétve jutott el. Támadásban ezzel együtt is jobban szerepelt, mint egy nappal korábban, ez a szünetig szerzett gólok számában is látszott: csütörtökön hatszor, ezúttal kilencszer volt eredményes. Ezzel együtt is fölényes volt a japán válogatott előnye, a pihenőre 16 gólos különbséggel vonulhatott.

A második játékrészben folytatódott a japán henger, miközben a britek a 46. percben szárnyalták túl a magyar válogatott ellen szerzett 11 találatot. A fölényes japán sikert ezzel együtt sem fenyegette veszély, a hajrában csupán az volt a kérdés: eléri-e előnye a harminc találatot, ez végül nem lett meg.

A mérkőzés legeredményesebbje a japán Kindzso Arisza és Szahara Naoko lett egyformán hét góllal – utóbbit választották a találkozó legjobbjának –, a Kisvárdát erősítő honfitársa, a jobbszélső Akijama Nacumi kétszer talált be és ugyancsak kétszer állították ki.
    
korábban:
Magyarország–Svédország 28–25 (15–11)
csütörtökön játszották:
Magyarország–Nagy-Britannia 49–11 (24–6)
Svédország–Japán 35–28 (17–13)
vasárnap játsszák:
Nagy-Britannia–Svédország 16.45
Magyarország–Japán 19.15
Az állás: 1. Magyarország 4 pont, 2. Svédország 2, 3. Japán 2, 4. Nagy-Britannia 0
Pontazonosságnál az egymás elleni eredmény rangsorol.

Írta a Magyar Hírlap