Mintha mi sem történt volna az elmúlt ötven hétben: Milák Kristóf a legjobb idővel „sétált” a 200 pillangó döntőjébe, fél órával később pedig 50 gyorson is elsőként robbant a fináléba a 126. Szerencsejáték Zrt. Országos Bajnokság második napján, a Duna Arénában.

Izomzat és sebesség rendben, az állóképesség a nagy kérdőjel – nagy vonalakban ez volt a „bemenet” Milák Kristóf esetében az ob-rajt előtt. Azaz hogy száz gyorson remekel a nyitónapon – hisz „barátja a víz” (ahogy a szakemberek fogalmaztak tehetségét illetően) –, kevésbé tűnt meglepetésnek. A tüdő a májtól Kristóf kedvenc távján, 200 pillén vált el, elvégre ott a legszebb technika is csak állóképesség mellett érvényesülhet.

Nos, az olimpiai bajnok úgy sétált 1:55.43-at, hogy láthatólag nem készült el az erejével – miheztartás végett, ezzel nem csupán itt, az ob-n került első helyen a fináléba, de a dohai világbajnokság reggeli előfutamaiból is az élen jutott volna tovább, sőt, ez az idő még ott is elegendő lett volna egy ötödik helyhez a legvégén… Bónuszként Milák reccsentett egy 22.29-et 50 gyorson, fél órával később, úgyhogy itt is a négyes pályáról rajtol majd a délutáni döntőben.

A hölgyeknél ugyanezen távokon Ilyés Laura Vanda ment kicsivel gyorsabban mindenki másnál, míg 50-en Senánszky Petra ígéretes, 25.00-ás idővel lett a legjobb – már csak három tizednyire van az olimpiai szinttől.

Négyszáz gyorson a férfiaknál Sárkány Zaláné, a hölgyeknél Pádár Nikoletté a legjobb eredmény, míg a vegyesváltóknál a férfiaknál a BVSC-Zugló már reggel is öt másodperccel bizonyult jobbnak a többieknél, a hölgyeknél pedig a Hosszú Katinkával felálló Iron Swim érte el a legjobb időt.

Folytatás délután 17 órától!

Az összes eredmény ide kattintva érhető el.

Magyar Úszó Szövetség