Mindkét versenyző pályafutása első maratoni diadalát aratta, s sikerük azért is meglepetés, mert mindkét mezőnyben jóval tapasztaltabb riválisokkal is fel kellett venniük a versenyt.

A 26 éves, negyedik maratoniját teljesítő Uma a kenyai Titus Kiprutóval vívott nagy csatát, végül két és fél kilométerrel a cél előtt lépett el ellenfelétől, s egyéni csúcsán több mint fél percet javítva, 2:05:33 órás eredménnyel győzött.

A nőknél csak a hajrá döntött: ebben az első maratoniját teljesítő Fikir három másodperccel bizonyult jobbnak honfitársánál, Enat Tirusewnél, s 2:20:45 perces idővel, a pályacsúcsnál alig egy perccel rosszabb teljesítménnyel nyert.

A versenyen több mint 54 ezren álltak rajthoz. A futók a Champs-Élysées-ről startoltak, és a vincennes-i, valamint a boulogne-i erdőn át a diadalívnél értek célba. A pálya vonalvezetése eltérő volt attól, amit majd a nyári olimpián kell teljesítenie az indulóknak, akik akkor a Hotel de Ville-től Versailles felé futnak, mielőtt visszatérnek az Invalidusoknál lévő célhoz.

Írta a Magyar Hírlap