Nem a legjobb emlékeket őrzi Ovidiu Hategan román játékvezetővel való legutóbbi találkozásáról Marco Rossi, ez ugyanis 2019 novemberében történt, amikor a magyar csapat kétgólos vereséget szenvedett a walesitől, és a szövetségi kapitányban még a lemondás gondolata is megfordult egy pillanatig. Az Eb-selejtezőn elszenvedett vereség akkor azt jelentette, hogy csak pótselejtezőn juthatunk ki a kontinenstornára – azóta tudjuk, Rossi maradt, mi pedig kijutottunk, de azért reméljük, újabb találkozásukkor, kedden a magyar labdarúgó-válogatott a koszovói nemzeti együttes elleni mérkőzésén jobb eredmény születik majd, mint öt éve!

A magyar válogatott pénteken a törökök elleni győztes mérkőzésen mindenesetre biztató teljesítménnyel indította az évet, a koszovói csapat ellen pedig itt a lehetőség kiküszöbölni az esetleges hibákat.

Az Nso.hu írta meg, hogy a román sípmester két évvel ezelőtt miokardiális infarktust kapott, és kérdéses volt, hogy folytathatja-e karrierjét. Az orvos végzettségű játékvezető a napi erőnléti edzése után érzett mellkasi fájdalmakat, ezért a városi kórházba ment kivizsgálásra, ahonnan Temesvárra szállították, és meg is műtötték. Ovidiu Hategan szerencsére jól van, és visszatérhetett.

Írta a Magyar Hírlap