Jasmin Paris történelmet írt a világ legkegyetlenebb ultramaratonján, miután első nőként tudta limitidőn belül teljesíteni az öt, egyenként nagyjából 32 kilométeres, azaz kb. 160 kilométeres távot. A Tennessee állambeli Frozen Head State Park területén kialakított pályán 40 éve, 1986 óta rendezi meg a versenyt Lazarus Lake, azaz Gary Cantrell. A verseny során a táv a legkisebb kihívás, a 16 méternyi szintkülönbség, a rendszerint rettentően rossz időjárás, illetve a szervező által kiagyalt szabályok mind-mind a versenyzők ellen dolgoznak. Nem csoda, hogy az első 14 évben egyetlen teljesítő akadt, és mai napig is mindössze 20 futó 26 célba érését regisztrálták.

Objektum doboz

if (typeof praseInlineObject === “function”) praseInlineObject();

A kétgyermekes állatorvos, Jasmin Paris 2022-ben indult először, de akkor csak három kört sikerült teljesítenie. Tavaly már négy körig jutott, idén pedig célba is ért a 60 órás limitidőn belül, írja az ESPN. Versenyzőtársaitól annyi segítséget kapott, hogy az utolsó kört az óramutató járásával megegyező irányban tehette meg, ami minimális könnyebbséget jelent. Paris így 59 óra 58 perc és 21 másodperc után ért célba.

A versenyt története során először rekordszámú, öt futó fejezte be a limitidőn belül, a győztes a Kanadában élő ukrán induló, Ihor Verys lett, aki 58 óra 44 perc és 59 másodperc alatt teljesítette az öt kört.

Írta a Magyar Hírlap