„Nem lehet úgy nekimenni egy mérkőzésnek sem, hogy nincsen bennünk győzni akarási vágy, legyen az most jelen esetben Moldova, Kazahsztán vagy majd a spanyol válogatott, amellyel még az év végén találkozunk. Természetesen a meccstervek is eszerint alakulnak: hol kicsit defenzívebb, hol offenzívabb játékstílussal készülünk, hol dominánsabban, hol egy kicsit alárendeltebb szerepben képzeljük el a csapatot” – mondta Szélesi, majd hozzátette, nincsen keretek közé szorítva, többek között Marco Rossi szövetségi kapitány is abba az irányba próbálja terelni, hogy saját maga hozza meg a döntéseket.

Megjegyezte, ha a felnőtt nemzeti együttesnek szüksége van egy játékosra, akkor természetesen azonnal rendelkezésre bocsátja, mivel szerinte az U21-es a felnőttválogatott előszobája.

Szélesi kiemelte, a Moldova elleni felkészülési meccsen nem a labdabirtoklásra fognak berendezkedni, hanem stabil védekezésből a lehető leggyorsabban szeretnének gólra törni.

„Az első felkészülési mérkőzésen jó eredményt szeretnénk elérni, hogy magabiztosan menjünk majd a kazahokhoz és ott is nyilván a három pont a cél. Azért jöttünk, hogy mindkét mérkőzést megnyerjük, és akkor még talán lehet esélyünk a következő fordulókban is kijutni az Európa-bajnokságra” – mondta Hegyi Krisztián kapus, aki a kazahok elleni Eb-selejtezőn kezdőként szeretne pályára lépni, de tisztában van vele, hogy Szélesi Zoltán bizalmához jól kell teljesítenie az edzéseken.

A 21 éves hálóőr 2019-ben a West Ham United utánpótlás csapatához szerződött, tavaly az angol harmadosztályú Stevenage-ben szerepelt kölcsönben, idén pedig a Den Bosch együttesénél érdekelt. Hegyi megjegyezte, a holland másodosztály számára optimális a fejlődéshez, mivel az a legfontosabb, hogy meglépje azokat a lépcsőfokokat, amelyekkel képes lesz majd a Premier League-ben védeni.

Az U21-es válogatott csütörtökön 18 órakor Moldovát fogadja felkészülési mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, öt nappal később pedig Kazahsztánban játszik Eb-selejtezőt, amely ősszel további három mérkőzéssel fejeződik be.

Írta a Magyar Hírlap