„Elején, mint minden más együttes a Ferencvároson kívül, teljesen reális célként a bennmaradást tűztük ki. Most már lehet célunk a dobogó, de még sok meccset le kell játszani ahhoz, hogy ez sikerüljön. Nem az FTC-t kell figyelni, nem is tesszük, hanem a többi, közvetlen riválist” – mondta az M1 aktuális csatornának a válogatott hálóőr, aki sérülése miatt egy hónapos kihagyással számol, mint elárulta, szakadást nem állapítottak meg a vizsgálatok a jobb térdében, csak izomrostzúzódást.

A 33 éves játékos szerint a paksi változás egyik oka, hogy a gólkirály Varga Barnabás tavaly nyári távozásával át kellett alakítani a csapatjátékot, de változott a gondolkodásmód is, mert igenis meg tudnak nyerni 1–0-ra meccseket, amely szerinte annak köszönhető, hogy inkább az eredményt helyezik előtérbe, mintsem hogy hány gólt szereznek.

„Kerek egész a Paks az elsőtől az utolsó emberig. Haraszti Zsolt ügyvezetőnek óriási szerepe van abban, ahogy kiválogatta a játékosokat. Megfelelő a szakmai stáb, amely nem helyez nyomást a játékosokra, éppen ezért nincsenek érzelmi kilengések, nincs temetői vagy esküvői hangulat egy-egy vereség vagy győzelem után” – beszélt a paksiak sikerének titkáról Szappanos, aki szerint Bognár György vezetőedző nagyon jól ismeri a rivális csapatokat és játékosokat, ráadásul remekül reagál a meccs közbeni eseményekre. „Nagyon jó közösséget alkotunk, amelybe könnyű beilleszkedni. Az plusz, hogy mindenki magyar, így közös nyelvet beszélünk. A paksi futball történelmébe ez beleivódott, ez így is fog maradni, erre büszkének kell lenni.”

Szappanos a Magyar Kupa negyeddöntőjére is kitért, amelyben bár másodosztályú csapattal, a Vasassal találkoznak, de szerinte NB I-es játékosok alkotják a riválist.

A válogatott kapcsán úgy fogalmazott, cserekapusként elsődleges feladata poszttársai segítése, de hangsúlyozta, ébernek és készen kell lennie. Hozzátette, rangidősként igyekszik irányítani az edzéseken és reményei szerint benne lesz az Európa-bajnoki keretben.

A címeres mezt eddig egyszer magára öltő kapus jóslatokba nem akart bocsátkozni a kontinensviadalt illetően, csak annyit mondott, hogy a hozzáálláson nem fog múlni semmi.

Írta a Magyar Hírlap