Búcsúzott a Szlovák Labdarúgó Kupa idei kiírásától a Kassa. A többségi magyar tulajdonban lévő együttes a sorozat nyolcaddöntőjében 3-2-es vereséget szenvedett hazai pályán a Trnavától.

Két új szerzemény is lehetőséget kapott a kezdőben. A portugál kapus Figueiredo és a gaboni Obounet is várta a kezdő sípszót. Gyorsan jöttek a gólok. A 7. percben Medved volt eredményes, de sokáig nem örülhettek az előnynek a hazaiak; Ofori rá egy percre egyenlített. Az újabb kassai gól a 24. percben esett, amikor Golikov talált be, végül kiderült, a vendéglátóknak ez volt az ezen a  találkozón szerzett utolsó góljuk, míg a Trnava további két alkalommal volt eredményes. Sulek a 85., Bainovic pedig a 90. percben örvendeztette meg a vendég szurkolókat, így a nagyszombatiak jutottak a kupa negyeddöntőjébe.

Kassa – Trnava 2-3 (2-1)

Gólszerzők: Medved (7.) Golikov (24.), illetve  Ofori (8.), Sulek (85.) és Bainovic (90.)

Kassa: Figueiredo – Jonec, Kruzliak, Sindelár – Gressák, Gallovic – Fabis, Fasko (83. Sabolcík), Golikov (72. Petrák) – Medved, Obounet (72. Qose). Edző: ifj. Ján Kozák

Trnava: Takác – Stetina, Duric (46. Sulek), Kostrna – Bukata (76. Bainovic), Zeljkovic – Ofori, Bernát (69. Paur), Daniel, Mikovic (69. Azango) – Duricin (69. Poznar) Edző: Michal Gasparík.

Fotó: Simon Pavlisin