A német tréner pénteken jelentette be, hogy ez az utolsó szezonja a Vörösöknél.

„Mindent szeretek ebben a klubban, a városban, a szurkolóinkban és a stábban. Tényleg mindent imádok. És hogy mindezek ellenére meghoztam ezt a döntést, jelzi, hogy meg vagyok győződve arról, ezt kell tennem” – kezdte Klopp döntésének magyarázatát pénteki sajtótájékoztatóján. – „Ez azért van, hogy is mondjam, mert kifogytam az energiából. Nincs semmilyen gondom, de már egy ideje tudom, hogy valamikor bejelentem mindezt, ugyanakkor most tényleg teljesen jól vagyok. Tisztában vagyok vele, hogy nem csinálhatom ezt örökké, újra és újra és újra.”

A szakember hozzátette, kötelességének érezte, hogy őszinte legyen a klubbal szemben.

„Ennyi év után, amennyit együtt töltöttünk és azok után, amin keresztül mentünk együtt, a tiszteletem folyamatosan nőtt felétek, és a szeretet is. Ezért tartoztam nektek az igazsággal, és ez az igazság” – hangsúlyozta Klopp.

Az 56 éves Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA Kupát és a Ligakupát is elhódította.

A Liverpool jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA-kupában is versenyben van még.
 

Írta a Magyar Hírlap