Az Eb-csapatról számos kategóriában a múlt heti, zágrábi nemzetközi rangsorverseny volt hivatott dönteni, de női 57, 68 és 76 kilóban, illetve a szabadfogású 86 kg-ban nem kaptak egyértelmű választ a szakvezetők. A magyar szövetség (MBSZ) hírlevele szerint a két győztes mérkőzésig tartó válogatókat Tatán rendezik 12 órától.

A nőknél 57 kilóban hárman pályáztak a válogatottságra, közülük az Európa-bajnoki bronzérmes Dollák Tamarát és a tavaly 55-ben Eb-második Bognár Erikát az első mérkőzésén ugyanaz a brazil versenyző búcsúztatta a horvát fővárosban. Az Eb-harmadik, tavalyi világbajnokságon negyeddöntős Galambos Ramóna bordasérülés miatt kihagyta a viadalt, így előbbi kettő maradt versenyben az Eb-helyért.

A 68 kilósoknál Szabados Noémi és Pók Karolina, illetve 76-ban a juniorok között kétszeres Eb-győztes Nyikos Veronika és a felnőtt Eb-harmadik Nagy Bernadett is – aki több mint másfél évig húzódó rehabilitációja után Zágrábban tért vissza – egy-egy vesztes mérkőzéssel kiesett.

A szabadfogásúaknál is hasonló helyzet alakult ki a 86 kg-ban, melyben Vida Csaba és Püspöki Patrik küzdhet majd az Eb-indulásért.

A kötöttfogásúaknál nem írtak ki válogatót. A szövetség jövő héten hirdeti ki keretét az Európa-bajnokságra.

Írta a Magyar Hírlap