A magyarok az első mérkőzésükön 10–8-as vereséget szenvedtek csütörtökön a vb-ezüstérmes görögöktől, szombaton pedig Georgia ellen folytatják a kontinensbajnokság csoportkörét.

„Az a célunk, hogy a görögök elleni játékunkat még egy szinttel megemeljük és a legfontosabb, hogy a georgiaiakat megverjük. Utána pedig jöhetnek majd a bravúrok” – mondta az M4 Sport helyszíni stábjának az U20-as válogatottal világbajnok Fekete Gergő, majd megjegyezte, bár az első mérkőzésen voltak olyan gólok, amelyek elkerülhetők lettek volna, mégis jól játszottak emberhátrányban, de az emberelőnyős helyzeteket jobban is ki lehetett volna használni.

Fekete szerint kemény mérkőzésre számíthatnak a georgiaiak ellen is, és nem szeretnének abból kiindulni, hogy 17 gólos különbséggel verték őket az olaszok, akiket a csoportkör utolsó fordulójában meg kell majd próbálni kevés gólon tartani.      

„Mindenképpen a védekezésre koncentrálunk, arra, hogy hátrányban meglegyenek a blokkok és próbálunk egymásért küzdeni a vízben. Ha ez sikerül és az Eb folyamán napról napra tudunk egy-egy lépést előre haladni, akkor lehet esélyünk az olaszok ellen és a későbbiekben az egyenes kieséses szakaszban is” – mondta a görögök ellen vezetést szerző Tátrai Dávid, majd kiemelte: az agresszivitásra, illetve a támadásokat követő visszazárásokra kell nagyobb hangsúlyt fektetniük, hogy folyamatosan nyomás alá tudják helyezni az ellenfeleiket. Hozzátette, még mindig keresi a helyét a csapatban, hogy melyik pozícióban tudná a legjobban segíteni a válogatottat.

A tavaly világbajnok, ezzel olimpiai kvótás magyar válogatottból ezúttal hiányzik nyolc rutinos játékos – Jansik Szilárd, Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Német Toni, Vámos Márton, Varga Dénes, Zalánki Gergő, Vogel Soma –, ők már a februári, dohai világbajnokságra készülnek. Varga Zsolt szövetségi kapitány így több fiatal, tavaly nyáron a juniorok között szintén világbajnok játékosnak adott lehetőséget a bizonyításra az Eb-n.

Írta a Magyar Hírlap