Az első sorozatban Wellinger mellett a nagy presztízsű viadal két korábbi győztese, a japán Kobajasi Rjoju és a világkupában élen álló osztrák Stefan Kraft emelkedett ki. Az első állomás legnagyobb meglepetését a címvédő norvég Halvor Egner Granerud szolgáltatta, aki nem is jutott tovább az első fordulóból, így minden reménye elszállt, hogy ismét megszerezze a végső győztesnek járó trófeát, az Aranysast. A 42 éves svájci Simon Ammann viszont 25. részvételét továbbjutással ünnepelte, a négyszeres olimpiai bajnok végül 21. lett.

A második ugrásoknál komoly szerephez jutott a felerősödő hátszél, amely éppen a mezőny legjobbjait hátráltatta, így az előnyösebb szembeszélben ugró szlovén Lovro Kos kilenc helyet előrelépve negyedik lett. A legjobb háromnak viszont már túl nagy volt az előnye ahhoz, hogy őket is megelőzze. A trió sorrendje nem változott, azaz Wellinger nyert Kobajasi és Kraft előtt.

A világkupa pontversenyébe is beleszámító esemény január elsején Garmisch-Partenkirchenben folytatódik, majd a mezőny átköltözik Ausztriába: jövő szerdán Innsbruckban, három nappal később pedig Bischofshofenben ugranak a versenyzők.

Eredmények:
1. Andreas Wellinger (német) 309,3 pont (139,5 m/128 m)
2. Kobajasi Rjoju (japán) 306,3 (134,5/129)
3. Stefan Kraft (osztrák) 298,9 (132,5/125)

Írta a Magyar Hírlap