A teltházas Maracana Stadionban több mint 10 perces csúszással kezdődhetett el a találkozó, a himnuszok alatt ugyanis a vendégdrukkerek összecsaptak a hazaiakkal, majd a brazil rendőrök vetettek véget a rendbontásnak. A nyolszoros aranylabdás Lionel Messi vezette argentin futballisták előbb kimentek a szurkolókhoz, hogy megnyugtassák őket, majd az öltözőbe vonultak, ahonnan több mint 10 perc után tértek vissza a pályára.

Az első félidő feszült körülmények között zajlott, három sárga lap és 22 szabálytalanság került a jegyzőkönyvbe, de egyik csapatnak sem sikerült gólt szereznie. A története során először egymás után két vb-selejtezőn is vereséget szenvedett brazilok igyekeztek javítani, ám elpuskázták az összes helyzetüket, míg a címvédőnél Nicolas Otamendi lett a nyerőember, a 63. percben ugyanis egy fejes góllal előnyhöz juttatta az argentinokat. Messi és társai a lefújásig megtartották az 1–0-s eredményt, igaz, a házigazdák a 81. perctől Joelinton kiállítása miatt emberhátrányban játszottak.

Az ötszörös világbajnok Brazília így sorozatban harmadszor kapott ki a selejtezőben, és hat forduló után csak a hatodik helyen áll. Az argentinoknak 15 pontjuk van, és vezetik a tabellát. A braziloknak ez volt történetük első hazai veresége vb-selejtezőn.

Az utolsó percekben a hazai szurkolók oléztak, amikor az argentinoknál volt a labda, majd a lefújás után kifütyülték Fernando Diniz szövetségi kapitányt.

„A szurkolók szenvedélyesek és mindig nyerni akarnak, így természetesen megvan a joguk ahhoz, hogy fütyüljenek. Ugyanakkor egy kicsit soknak érzem, hogy oléztak az argentinoknak” – mondta a meccs utáni sajtótájékoztatón a szakvezető.

Eredmények, dél-amerikai vb-selejtezők, 6. forduló:

Brazília–Argentina 0–1 (0–0)

Paraguay–Kolumbia 0–1 (0–0)

Ecuador–Chile 1–0 (1–0)

Uruguay–Bolívia 3–0 (2–0)

Peru–Venezuela 1–1 (1–0)

Az állás: 1. Argentína 15 pont, 2. Uruguay 13, 3. Kolumbia 12, 4. Venezuela 9, 5. Ecuador 8, 6. Brazília 7, 7. Paraguay 5 (1–3), 8. Chile 5 (3–7), 9. Bolívia 3, 10. Peru 2

Az ecuadoriak a nemzetközi szövetség döntése alapján mínusz három pontról indultak, mert korábban meghamisították a kolumbiai származású védőjük, Byron Castillo születési dátumát.

A dél-amerikai kontinens tíz csapatából hat jut ki egyenes ágon a vb-re, a hetedik pedig interkontinentális pótselejtezőt vívhat. A 48 válogatottat felvonultató világbajnokság társházigazdája az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó lesz három év múlva.

Írta a Magyar Hírlap