Kós Huber már novemberben parádés formában úszik  az Egyesült Államokban – az NC State meghívásos versenyen, amelyet 25 yardos medencében rendeznek, egyéni csúcsokat repesztett 200 és 400 vegyesen is. Ábrahám Minna is kiemelkedően teljesít, Texasban új rekordot állított fel.

Az amerikai egyetemi bajnokság során rengeteget versenyeznek – jelenleg Greensboróban úsznak a legjobbak. Kós Hubert 200 yard vegyesen karrierje során először úszott 1:40-en belüli időt (1:39.26), amellyel megnyerte a számot. A verseny második napján még komolyabb teljesítménnyel rukkolt elő – csapattársát, a világcsúcstartó Léon Marchandot megelőzve nyerte a 400 yard vegyest. A történethez hozzátartozik, hogy Marchand éppen betegséggel küzd. A 400 yard vegyesen úszott 3:35.82-es ideje a valaha volt hatodik leggyorsabb úszás yardos medencében. Ezt követően egyébként megnyerte a 100 hátat is Hubi (44.37).

Kós Hubert lassan egy éve úszik az Egyesült Államokban az ASU színeiben, Bob Bowman kezei alatt. Korábban Magyarovits Zoltánnal dolgozott együtt, akivel 200 m vegyesen junior világcsúcsig jutottak (1:56.99). Idén Hubi Fukuokában 200 háton világbajnok lett.

Ábrahám Minna szeptemberben csatlakozott az Arizona State University csapatához, ő is a Bob Bowman által vezetett csapatban úszik. Minna jelenleg a texasi Austinban versenyez, ahol többek között 200 yard gyorson 1:41.38-at repesztett. Ezzel az idővel a tavalyi NCAA egyetemi bajnokságot 200 gyorson könnyedén megnyerte volna.

Úgy tűnik, hogy már novemberben kiváló formában vannak a magyar úszók a tengerentúlon!

Magyar Úszó Szövetség