A 10. percben Ádám Martin bravúrjának köszönhetően megszületett az első magyar gól! 

A gólszerző Ádám Martin (k), valamint csapattársai, Nego Loic (b) és Kerkez Milos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.

A gólszerző Ádám Martin (k), valamint csapattársai, Nego Loic (b) és Kerkez Milos a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A második gólt a bolgárok szerezték a 24.percben, melyet Delev lőtt.

A bolgár csapat gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.

A bolgár csapat gólöröme a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A 37. percben Valentin Antov megkapja a második sárga lapját, így piros lappal kiállításra kerül. A 40. percben Ilia Gruev piros lapot kapott, azonban a videó bíró segítségül hívása után a 42. percben ezt a lapot visszavonta a játékvezető. 

Az 58. percben Kerkez Milos piros lapot kap, miután az 57. percben megkapta második sárga lapját a mérkőzés alatt.

A 78. percben 11-es gólt lőtt Kiril Deszpodov jobbal a bal felsőbe. 2-1 az állás.

Lang Ádám (j) és Botka Endre (j2), a magyar, valamint Szpasz Gyelev, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária - Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.

Lang Ádám (j) és Botka Endre (j2), a magyar, valamint Szpasz Gyelev, a bolgár csapat játékosa a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők kilencedik fordulójában, a G csoportban játszott Bulgária – Magyarország mérkőzésen a szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban 2023. november 16-án.
Fotó: MTI/Illyés Tibor

90+8 percben Magyarország egyenlít! 2-2

Marco Rossi Facebook posztban közölte a kezdőcsapatban résztvevők neveit:

Objektum doboz

if (typeof praseInlineObject === “function”) praseInlineObject();

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) honlapja arról számolt be, hogy mindazoknak, akik a szervezet jegyértékesítési rendszerén keresztül belépőt vásároltak a találkozóra, az MLSZ jegyértékesítő partnere már intézkedett a belépők árának visszafizetéséről. Továbbá azoknak a szurkolóknak, akik légitársaságuktól, szállodájuktól nem kapták vissza a foglalásuk díját, az MLSZ a múlt héten felajánlotta a károk rendezésének kezelését. Ez a folyamat is a végéhez érkezett.

Az MLSZ hangsúlyozta, hogy a mérkőzésre különjáratot indító WizzAir példásan járt el, és kompenzálta a károsultakat. A fönnmaradó repülőjegy- és szálláskárokat az MLSZ csütörtökön kifizette a dokumentumokat elküldő magyar károsultak pénzintézete felé.

A szövetség közleménye kiemelte, egyértelmű, hogy a mérkőzés körül kialakult helyzetet a bolgár szövetség intézkedései eredményezték, nem az MLSZ hibája, hogy nem lehetnek ott szurkolók a találkozón, ennek ellenére a magyar szövetség abban bízik, hogy ezen intézkedéseket követően nem marad rossz érzés a magyar csapatot Bulgáriában is biztatni kívánó szurkolókban.
A szófiai Vaszil Levszki Nemzeti Stadionban a lengyel Daniel Stefanski sípjelére közép-európai idő szerint 18 órakor kezdődik a bolgár–magyar zárt kapus mérkőzés, amelyet az M4 Sport és a Kossuth rádió élőben közvetít. A veretlenül éllovas nemzeti együttes már döntetlennel is bebiztosítja Eb-részvételét, míg győzelemmel biztosan csoportelsőként zár.

Írta a Magyar Hírlap