A legendás labdarúgó tetemetési szertartásán részt vett Vilmos walesi herceg, Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség elnöke, Sir Alex Ferguson, a Manchester United korábbi menedzsere, Gareth Southgate az angol válogatott menedzsere, valamint korábbi kiváló játékosok, Paul Scholes, Ryan Giggs, Roy Keane, Steve Bruce, Paddy Crerand és Andy Cole is tiszteletüket tették.

Több tizezren nézték az út két oldalán a temetési menetet

Több tizezren nézték az út két oldalán a temetési menetet
Fotó: AFP/Paul Ellis

A temetési menet az Old Trafford Stadiontól indult a város központjában lévő katedrálishoz, ahol elbúcsúztatták a világbajnok labdarúgót. A népszerű Bobby 17 évig volt a United játékosa, ezalatt három bajnoki címet, egy Európa-kupát és egy FA-kupát nyert. Az angol válogatottban 106 mérkőzésen 49 gólt lőtt, s döntő szerepe volt 1966-ban a világbajnokság megnyerésében, amely után kiérdemelte az Aranylabdát.

A BBC beszámolója szerint a szertartáson Charlton méltatói mégsem sikereit, hanem emberségét, családszeretetét emelték ki. David Gill, a Manchester United volt vezérigazgatója Charltont „legendaként, ikonként és nagyon kedves és hűséges, szeretett kollégáként és barátként jellemezte.”

Unokája, William Balderston felidézte, hogy nagyapja általa kitalált mesékkel szórakoztatta őket kisgyerekként.

Búcsúbeszédében Grace Thomas tiszteletes foglalta össze a legjobban örökségét, aki nem Charltonról, a futballszupersztárról, a globális ikonról beszélt, hanem a gondoskodó családapáról, aki soha nem veszítette el északkeleti akcentusát, aki mindig szerény maradt. „Sir Bobby, pihenjen jól – mondta a tiszteletes. – Jó társaságban vagy!”

Írta a Magyar Hírlap