A fehérváriak először nyertek a szezonban idegenben és sikerükkel a tabella negyedik helyére léptek fel, míg az FTC sorozatban második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
Ferencvárosi TC–Fehérvár FC 0–1 (0–0)
Groupama Aréna, 11 007 néző, v.: Karakó
    gólszerzők: Szabó L. (68.)
    sárga lap: Ben Romdhane (35.), Marquinhos (81.), Sigér (85.), illetve Flores (91.), Tóth (96.), Rúben Pinto (97.)

    Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Cisse, Abena (Owusu, 70.), Ramírez (Gojak, 86.) – Makreckis, Esiti (Sigér, a szünetben) – Traoré (Civic, 77.), Ben Romdhane (Lisztes, a szünetben), Marquinhos – Pesic

    Fehérvár:
Tóth – Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi B., Schön – Christensen (Rúben Pinto, 79.), Flores, Katona (Kalmár, 55.) – Kastrati (Szabó L., 64.), Kodro (Karamoko, 80.)

A mérkőzés első félidejében a csütörtökön a Genkkel kiélezett Konferencia-liga meccset vívott Ferencváros játszott némi mezőnyfölényben, de igazán komoly helyzetig ritkán jutott el, így gól nélküli döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

A második játékrész egy FTC-lesgóllal indult és hazai labdabirtoklási fölénnyel folytatódott, gólt azonban a félidő derekán a vendégek szereztek egy pontrúgás után a percekkel korábban becserélt Szabó Levente révén. A folytatásban gyakorlatilag felborult a pálya, ám a székesfehérváriak nagyon stabilan védekeztek, a kissé ötlettelen ferencvárosiak pedig kevés helyzetüket nem tudták gólra váltani.

A Fehérvár története során először tudott győzni bajnoki mérkőzésen a Groupama Arénában.

Írta a Magyar Hírlap