Újabb magyar érem a Küzdősportok Világjátékán. A kick-boxos Kondár Anna point fighting szabályrendszerben, a nők 70 kilogrammos súlycsoportjában bronzérmes lett, miután az elődöntőben a mexikói Vanessa Monica Sanchez Trejótól 10-9-re kikapott. A szaúd-arábiai multisport versenyen ez volt a magyar küldöttség ötödik érme. Kick-boxban további három dobogós hely lesz, ugyanis Busa Andrea, Zajácz Bence és Fésű Lajos is bejutott a pénteki döntőbe.

A tízszeres világbajnok Kondár Anna szoros meccset vívott a mexikóiak pánamerikai bajnokával, de ezúttal Vanessa Monica Sanchez Trejo egy ponttal jobbnak bizonyult.

„Ennek a világjátékok-bronznak bizonyára később fogok tudni majd örülni. Most csalódottságot érzek. Az elődöntőbeli ellenfelemmel először találkoztam, felépítettünk egy taktikát, amit nem tudtam maradéktalanul végigcsinálni. Természetesen a pénteki döntős napon is itt leszek a csarnokban, szurkolok a többieknek, segítek bemelegíteni, és remélem három arannyal és egy bronzzal megyünk haza Szaúd-Arábiából” – nyilatkozta Kondár Anna.

Zajácz Bence az amerikai Blake Spence-szel elődöntőzött, és 8-7-re győzött. Busa Andrea technikai KO-val fejezte be a szlovén Larisa Zagar-Slemensek elleni meccset (11-1), Fésű Lajos pedig az ukrán Pavlo Zamyatint múlta felül 15-10-re a döntőbe jutásért vívott összecsapáson.Rijádban a magyar delegáció öt éremnél tart, hiszen a 120 ország 1500 sportolóját felvonultató világversenyen Kondár Anna dobogós helyét megelőzően Tóth Alexa és Szmolka Nikoletta grapplingben gyűjtött be egy-egy aranyat, Tereza Crisley Cordeiro De Souza (jiu-jitsu) bronzérmet szerzett, akárcsak szumóban Buzás Patrik. (NVESZ)

Fotók: Szalmás Péter