A mellúszó-számok kivételével minden fináléban lesz kinek szurkolni a Világkupa-zárónapján a Duna Arénában, elvégre délelőtt is jól teljesítettek úszóink, míg a férfi 400 vegyes és női 800 gyors esti leggyorsabb futamában ismét mini ob zajlik majd.

Ugrai Panna dolgozott meg a legjobban azért, hogy a finálékban is felléphessen (a rajtkőre) este: első körben holtversenyben kilencedik lett száz pillén, így az elsőszámú tartalék pozíciójáért kellett tolnia egy szétúszást, amit viszont megnyert, hogy aztán kiderüljön: egy visszalépés miatt övé a nyolcas pálya!

Ezután jöttek a biztos kézzel behúzott finálék: Szabó Szebasztián 6. helyen jutott tovább 50 pillangón, Kovács Benedek 4. idővel 100 háton (azért Telegdy Ádámnak becsúszott még egy 9. hely a kettővegyes után…), Pádár Nikolett hetedikként lépett tovább 100 gyorson, Németh Nándor nyolcadikként 200 gyorson.

Nagyon kitettek magukért a hölgyek 200 háton (Szabó-Feltóthy Eszter 4., Molnár Dóra 6., Burián Katalin 7.), aztán 2000 vegyesen (Sebestyén Dalma 4., Ürögi Tímea 7., Barta Bianka 8.), azaz ezekben a fináléban három-három indulónknak szoríthatunk.

Akárcsak az esti szeánsz kezdetén, a két „kemény” szám leggyorsabb futamában – 400 vegyesen Holló Balázs, Verrasztó Dávid és Zombori Gábor úszik majd, 800 gyorson meg tényleg újabb mini ob lesz, hiszen Flück Nóra, Mihályvári-Farkas Viktória, Késely Ajna, Jackl Vivien, Kapás Boglárka vonul majd ki a rajthoz. Igaz, mindkét távon nagyon komoly külföldi vetélytársak lesznek, azaz egyiknél sincs olyan aranyesély, mint volt szombaton; node egy versenyen bármi megtörténhet, azaz irány az Aréna, és bíztassuk a magyar úszókat!

Magyar Úszó Szövetség