Jók a kilátások a teltházas szombati döntőkre: Pádár Nikolett 200 gyorson, Márton Richárd pedig 200 pillangón jutott a legjobb idővel a fináléba, míg a 400 vegyes és az 1500 gyors leggyorsabb esti futamában a magyar úszók a favoritok. Délelőtt azért sikerült másféle csúcsot is dönteni: öt magyar úszó végzett a 9. helyen, azaz maradt le épp a fináléról…

Ha azt vesszük, hogy majd’ minden fináléban lesz magyar versenyző szombat este, amikor a nézőtérő oldalon telt ház és mámoros hangulat várható, akkor elégedettek lehetünk; viszont hogy öten is a kilencedik pozícióban végeztek az előfutamokban délelőtt… Azért ilyet se láttunk sokat.

Indítás gyanánt Németh Nándor 50 háton tempózta a 7. legjobb időt – cserébe Szabó Szebasztián két, Kovács Benedek négy századdal maradt le a csatlakozásról a 9-10. helyen. És ha egy üzlet beindul – minden szempontból: Pádár Niki a legjobb idővel kvalifikálta magát 200 háton, bejutott még Ugrai Panna is, hetedikként, Késely Ajna viszont kilencedik lett, nyamvadt hat századra a nyolcadiktól.

És a következő számokban sem változott sokat a helyzet: 200 vegyesen Holló Balázs szép úszással 4. – Telegdy Ádám 9. Száz háton Molnár Dóra maradt le épphogy a fináléról, kétszáz pillén pedig Verrasztó Dávid. Viszont ugyanitt Márton Richárd legalább első idővel ment tovább, Balogh Levente pedig negyedikként, és Németh Nándor még egy döntőt behúzott 100 gyorson (7. idő).

Azaz bőven lesz kinek szurkolni – sőt: a 17.30-kor kezdődő program első két száma magyar aranyat ígér, merthogy 400 vegyesen és 1500 gyorson ún. leggyorsabb futamok vannak, és ezekben 5-5 magyar szerepel, avagy Kapás Bogi, Mihályvári-Farkas Viktória, illetve a Rasovszky-Betlehem duó számít a favoritnak.

Magyar Úszó Szövetség