A World Aquatics Úszó Világkupa-sorozat idei utolsó, budapesti állomása következik! A korábbi állomásokon már több versenyző rendkívül közel volt a világcsúcsokhoz. Vajon sikerül nekik világrekordot úszni a földkerekség egyik legjobban kedvelt medencéjében?

Október 20-22. között a Duna Arénára figyel a világ úszósportja. A 2023-as Vizes Úszó Világkupa sorozat döntő állomását rendezik a hétvégén Budapesten,  amely 2017-es első világesemény óta számos nemzetközi viadalnak adott otthont. Olimpiai és világbajnokok ugranak vízbe Budapesten a hétvégén. Az előző két Világkupa állomáson már világkupa-rekordokat úsztak a versenyzők – Kaylee McKeown Athénban néhány századmásodpercre megközelítette a 100m hát világcsúcsát. A kínai úszók is kitettek magukért – Qin Haiyang és Zhang Yufei is ráutazott a triplázásokra (ugyanazt a versenyszámot mindhárom helyszínen azonos versenyző nyeri meg).

A budapesti vk-n 13 versenyző, összesen 23 számban készül triplázásra, azaz Berlin és Athén után a magyar fővárosban is győzelemre hajt, ez pedig extra 10 ezer dolláros bónuszt jelentene számukra.

Ami a magyarokat illeti – közel 300 hazai versenyző indul a a budapesti Világkupán, közülük 38-an a medencés válogatott tagjai. Kapás Boglárka, Késely Ajna, Márton Richárd, Kovács Benedek, Pádár Nikolett, Szabó Szebasztián – hogy csak pár nevet említsünk – mind éremért küzdenek majd a Duna Arénában!

A verseny délelőtti programja 9:00-kor kezdődik, míg a délutáni döntők 17:30-kor startolnak. A Világkupát az M4Sport pénteken élőben közvetíti, szombaton és vasárnap délelőtt szintén az M4Sporton láthatjuk a délelőtti futamokat, a szombati és a vasárnapi döntőket az M4Sport+-on (DunaWorld-ön) láthatjuk.

Rajtlista ide kattintva elérhető

Magyar Úszó Szövetség