Október 20-22. között rendezik Budapesten, a Duna Arénában a World Aquatics úszó Világkupa-sorozat idei utolsó, harmadik állomását. Bátran mondhatjuk, hogy Budapest a vizes sportok központja, mi sem mutatja jobban, hogy a Vk-sorozat három helyszíne közül a budapestire nevezett a legtöbb sportoló. 

2018, 2019 és 2021 után újra úszó Vk a magyar fővárosban, azaz negyedik alkalommal tér vissza Budapestre, a Duna Arénába az úszó Világkupa-sorozat. 56 ország versenyzője nevezett a Világkupa-sorozat utolsó állomására. A világ minden tájáról érkezett Budapestre úszó – az ausztrálok majdhogynem teljes válogatott csapattal érkeztek.

Összesen 552 versenyző nevezését fogadták be, 1744 startot regisztráltak. A rendező országnak – jelen esetben nekünk lehetőségünk van arra, hogy klub színekben további versenyzőket indítsunk a világkupán, így a magyar válogatott versenyzőkön túl (jelenleg 38 tagot számlál a junior és a felnőtt válogatott együttesen) összesen 278 magyar versenyző nevezett. 236 külföldi versenyző indul a budapesti Világkupán, köztük olimpiai és világbajnokok, világcsúcstartók.

A délelőtti előfutamok 9:00-kor, míg a délutáni döntők 17:30-kor kezdődnek, egységese, minden nap. A versenyt az M4Sport élőben közvetíti.

Jegyek korlátozott számban, kizárólag online, ide kattintva elérhetők.

Magyar Úszó Szövetség