Öt magyar versenyzőnk jutott a délutáni döntőkbe az idei medencés úszó Világkupa-sorozat második állomásának nyitónapján, Athénban. Szabó Szebasztián volt a legközelebb az éremszerzéshez. 

A magyar csapat nagy része Berlinből (a Vk-sorozat idei első állomásáról) egyenesen a görög fővárosba utazott, a létszám azonban igencsak megfogyatkozott, hiszen Berlinben még 22 magyar úszott, Athénban már csak nyolcan.

A 400 méter női gyors döntőjébe Késely Ajna a negyedik, Kapás Boglárka a hetedik idővel kvalifikálta magát. A reggeli időkön mindketten javítani tudtak az esti programban, Késely Ajna az ötödik helyen, 4:10-en belüli idővel ért célba (4:09.93), míg Kapás Boglárka nyolc tizeddel Ajna mögött, a hatodik helyen (4:10.71).

Holló Balázs éppúgy, mint Berlinben, Athénban is a hetedik helyen ért célba 400 gyorson, azonban az egy héttel ezelőtti idejétől közel két másodperccel elmaradt (3:52.38).

Két sprintszámban volt még a mai nap magyar érdekeltség – 50 női gyorson Senánszky Petra 3 századdal úszott gyorsabbat mint reggel, ez azonban csak a nyolcadik helyre volt elegendő (25.35). Szabó Szebasztián 50 férfi gyorson ismét remekelt, azonban az éremről tizenegy századdal lecsúszott, így a negyedik helyen zárt (22.27).

Holnap folytatódik az athéni Vk, azonban egy dolgot biztosra vehetünk – a budapesti Világkupa-állomáson, október 20-22. között biztosan kitesznek magukért a magyarok!

Magyar Úszó Szövetség