Sporttörténelmi győzelem Budapesten. Az MVM Dome-ban zajló Hungarian Darts Trophy első versenynapján Major Nándor 6-4-re legyőzte a német Ricardo Pietreczkót, így bejutott a szombati, 2. fordulóba.

Hasonló sikerre nem volt még példa a European Tour-ok történetében. Mindeddig összesen 21 alkalommal szerepelt magyar az első fordulóban, és valamennyien kikaptak. A 22. meccs azonban sokáig emlékezetes marad. Major ellenfele az ausztrál Damon Heta lesz a folytatásban.

A Hungarian Darts Trophy-n Majoron kívül Jagicza Gábor, Vida Mihály és Kovács Patrik képviselte a magyar színeket. Jagicza az angol Luke Woodhouse ellen játszott, és végül kikapott 6-3-ra, Vida 6-1-re alul maradt a lengyel Sebastian Bialeckivel szemben, Kovács pedig nagyot küzdött, végül ellenfele, az osztrák Rowby-John Rodriguez 6-5-re nyert.

Áttörésnek nevezte Major Nándor győzelmét Takács Péter. A Hungarian Darts Trophy-t szervező Darts Event ügyvezetője szerint sokáig emlékezetes marad a sportágban 2023. szeptember 22. „Nagyon régóta várunk erre. Több alkalommal közel voltunk ehhez a pillanathoz. A nap folyamán például Kovács Patrik is nagyot játszott, a lényeg azonban az, hogy az European Tour versenyek történetében van már magyar győztes.” – összegzett Takács Péter.

Az idei Hungarian Darts Trophy mottója: „megdobjuk a hangulatot”. A hétvége minden bizonnyal még sok emlékezetes pillanatot tartogat, az azonban kijelenthető, hogy Major győzelmével a hangulat üzemi hőmérsékletűre melegedett az MVM Dome-ban.

A Hungarian Darts Trophy második napján 16 mérkőzést láthat a közönség.