Két hatodik hely az időmérőkön és két negyedik hely a versenyeken. Magyar János számára Brno-ban zárult a 2023-as szezon. Az FIA Közép Európai Zóna Bajnokság záró hétvégéjén az őrbottyáni versenyző ismét bebizonyította, hogy a legjobbak közé tartozik. „Vegyes volt a kezdés, az első szabadedzés jó volt, míg a másodikon technikai problémánk volt, de az időmérőre össze tudták rakni a fiúk az autót, amit köszönök is nekik” – értékelte a hétvége elejét a többszörös bajnok pilóta.

Szombaton reggel a hétvége első versenyén a rajtrács hatodik helyéről várhatta a rajtot, amire a szokásokhoz híven most sem lehetett panasza. A piros lámpák kialvása után két pozíciót is javított, amit a verseny végéig meg is tartott.

Magyar János a csehországi Brnoban

Magyar János a csehországi Brnoban
Fotó: Magyar János Facebook-oldal

Vasárnap reggel a hétvége második időmérőjével folytatódott a hétvége, ahol Magyar János a hatodik pozíciót szerezte meg. Kiemelte: „az időmérőn kicsit szenvedtem, csúszkált az autó, de így is a hatodik helyre tudtam kvalifikálni magam. A rajtnál sikerült jó rajtot vennem, talán jobbat, mint szombaton. Berajtoltam a negyedik helyre, amit utána tudtam is tartani és egy jó tempóval behoztam az autót a negyedik helyre.”

Az őrbottyáni pilótának az egész verseny alatt a tükröt kellett figyelnie, hiszen a hazaiak versenyzője Vaclav Safar végig támadta a magyar pilótát. A cseh versenyzőnek hiába volt jobb körideje, nem tudta megelőzni Magyar Jánost. „A mögöttem lévő jó tempót autózott, próbált megelőzni, de jól tudtam menedzselni a gumikat és kontrolláltam a versenyt, így meg tudtam tartani a pozíciómat” – összegezte a második versenyt a többszörös bajnok.

Magyar János az utolsó versenyen megfutotta a saját legjobb hétvégi köridejét, ráadásul profi versenyzést mutatott be a hétvége egésze során, így természetesen elégedetten tekint vissza a csehországi hétvégére. A sorozat hivatalos oldalán megjelent végeredmény szerint az őrbottyáni pilóta a kategóriáját megnyerte, míg az abszolút elszámolásban a második helyen végzett.

Objektum doboz

if (typeof praseInlineObject === “function”) praseInlineObject();

Írta a Magyar Hírlap