Úszósportunk kiválóságai egy újabb alkalommal járultak hozzá a Ments életet! Alapítvány küldetésének sikeréhez, ezúttal egy különleges, a ferihegyi reptér kifutóján rendezett jótékonysági futóversenyen.

A Ments életet! Alapítvány csodálatos küldetést végez: súlyos életet veszélyeztető betegségben szenvedő vagy abból gyógyuló gyermekek álmait váltják valóra „Álomvarázslóik” segítségével. „Mi csak arra kérjük a gyerekeket, hogy álmodjanak, kérjenek valamit, amire igazán vágynak. Csodák igenis léteznek, csak hinni kell bennük. 2014 óta több, mint 500 kívánságot teljesítettünk” – szól bemutatkozásuk, a Magyar Úszó Szövetség pedig évről évre bekapcsolódik, hogy még inkább segítse az alapítvány tevékenységét.

Legutóbb az alapítvány és egyik fő támogatója, a Budapest Airport rendezett jótékonysági futóversenyt a Ferihegy I-es reptér kifutóján (Runway Run), és a nevezési díjakból befolyt összeget összeget (A Suhanj! Alapítvánnyal megosztva) beteg gyermekek támogatására fordítják majd. Szívmelengető volt látni, hogy olyan ifjak is nekivágtak a távnak, akik már felgyógyultak súlyos betegségükből, és az egészségi állapotuk lehetővé tett egy jó kis futást.

A csodás hangulathoz nem kis mértékben járult hozzá az, hogy a győztesek és valamennyi résztvevő egy-egy érmet vehetett át a magyar úszósport kiválóságaitól: Darnyi Tamástól, Risztov Évától, Wladár Sándortól és Márton Richárdtól.

„A magunk módján mindig igyekszünk segíteni, az úszók nagy családja nevében, de én például saját magam is folyamatosan támogatom az alapítványt – mondta Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke. – Fantasztikus és felemelő élmény látni, hogy az alapítvány munkájának milyen csodálatos és kézzelfogható eredményei vannak, hogy mennyire hatékonyan segítenek a gyógyulásról, az egészséges élet visszanyeréséről szőtt álmok valóra váltásában. Egy-egy ilyen délutánon mindannyian rájövünk: nagy eredményeket értünk el, bajnokok lettünk a medencében – itt viszont olyan bajnokokkal találkozunk, akik az életükért vívott legnagyobb versenyt nyerték meg, márpedig ennél nem létezik nagyobb győzelem.”

Amennyiben te is támogatni szeretnéd az alapítvány munkáját, illetve további álmok valóra váltását, megteheted az alábbi számlaszámon: Ments Életet Közhasznú Alapítvány 10702019-67010941-51100005 vagy bankkártyával az alapítvány honlapján keresztül: https://mentseletet.hu/igy-segithetsz/penzadomany/ Köszönjük!!!

Magyar Úszó Szövetség