Különleges rendezvénynek adott otthont szombat délelőtt a margitszigeti Hajós Alfréd uszoda: csontvelő-átültetésen átesett gyermekeket fogadtak a női vízilabda-válogatott tagjai. Kiválóságaink a közös bemelegítést követően játékos mérkőzést „vívtak” az 5 és 18 év közötti, súlyos betegségükből immár a gyógyulás útjára lépett gyermekekkel, akik a felépülésüket segítő Démétér Alapítvány, valamint a SEAT támogatásával érkeztek szüleikkel, családtagjaikkal az eseményre. Az ünnepélyes díjátadás után közös ebéd és dedikálás zárta a programot.

Pillanatkép a Hajó Alfréd uszodából, a játékos versenyről

Pillanatkép a Hajó Alfréd uszodából, a játékos versenyről
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

„Nagy öröm, hogy részesei lehettünk ennek a különleges és szívet-lelket melengető eseménynek, hogy együtt lehettünk, játszhattunk és vízilabdázhattunk a csontvelő-átültetésen átesett gyermekekkel. Igazi bajnokok ők, hiszen életük legnagyobb csatájában elszántan küzdöttek és küzdenek most is a gyógyulásért. Rendkívüli kitartásukkal, akaraterejükkel, küzdeni és győzni akarásukkal példaképek ők mindannyiunk számára” – emelte ki a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Madaras Norbert a szövetség lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Rendkívüli kitartásukkal, akaraterejükkel, küzdeni és győzni akarásukkal példaképek ők mindannyiunk számára”

„Rendkívüli kitartásukkal, akaraterejükkel, küzdeni és győzni akarásukkal példaképek ők mindannyiunk számára”
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

A 2006-ban létrehozott Démétér Alapítvány a vérképző őssejt-transzplantáción átesett gyermekek gyógyulásában nyújt hatékony segítséget. A Dél-Pesti Centrumkórház Szent László Telephelyének területén található Démétér Házban a család biztonságot nyújtó, gyógyító közelségét biztosítja a súlyos beteg gyermekek számára a beavatkozás körüli nehéz időszakban. Várhatóan jövő tavasszal adják át a Démétér Alapítvány új rehabilitációs központját Doboz-Szanazugban – a Gyöngy Házban a hétköznapi életbe való visszailleszkedésükben is segítik majd a transzplantáción átesett gyermekeket és családjaikat.

„Nagy öröm, hogy részesei lehettünk ennek a különleges és szívet-lelket melengető eseménynek

„Nagy öröm, hogy részesei lehettünk ennek a különleges és szívet-lelket melengető eseménynek”
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

„Felemelő érzés, hogy ma ezt a délelőttöt ebben a közegben tölthetik a gyerekek és családjaik. Nagyon hálásak vagyunk a Magyar Vízilabda-Szövetségnek és a SEAT-nak, hogy megszervezték ezt a találkozót, amely feledhetetlen élménnyel ajándékozza meg a mi kis hőseinket” – mondta el a Démétér Alapítvány programigazgatója, Sedlák Gabriella.

A díjátadás sem maradhatott el

A díjátadás sem maradhatott el
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

„Ma nem az autók a főszereplők, hanem az alapítvány által támogatott gyermekek. Számunkra öröm és megtiszteltetés, hogy közreműködhettünk ennek a nagyszerű eseménynek a létrejöttében, és köszönöm a lányoknak is, hogy ilyen nagy örömöt szereznek az ifjaknak” – hangsúlyozta a SEAT márkaigazgatója, Rozgonyi Ádám, aki maga is átöltözött, és beállt a  gyermekek és női válogatottak közé játszani egyet.

A díjátadás sem maradhatott el

Az érem vizsgálata, avagy felhőtlen öröm
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

A fiatalok egyébként a Hajósban, a délutáni kupadöntő helyszínén játszhattak a tavalyi világbajnokságon ugyanebben a medencében ezüstérmet szerző válogatott tagjaival, akiktől aztán ajándékokat, illetve egy-egy dedikált vízilabdát is kaptak.

x

Közös ebéd és dedikálás zárta a programot
Fotó: Magyar Vízilabda Szövetség

Írta a Magyar Hírlap