Tegnap megkezdődött a 24. Wakeboard és Wakeskate Európa- és Afrika-bajnokság Győrben. Az eseményen 19 nemzet 172 sportolója vesz részt, az utolsó versenynap szeptember 2-án, szombaton lesz.

A Győr-Ikrényi Westside Cable Wakeparkban megtartott hivatalos megnyitón elhangzott: az Atlétikai Világbajnokság után újabb világversenynek ad otthont Magyarország. Dr. Szilágyi-Utczás Margita, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központjának igazgatója megnyitó beszédében kiemelte, sorozatban zajlanak itthon a világot vendégül látó sportesemények, hiszen a folyók városában most fejeződött be a Shotokan Karate Világbajnokság, és máris kezdetét veszi egy dinamikusan fejlődő, népszerű és nagyon látványos extrém sportág világversenye.

Shenker-Horváth Kinga, a Magyar Vízisí és Wakeboard Szövetség elnöke megnyitóbeszédében emlékeztetett: legutóbb ebben a sportágban 2002-ben rendezett kontinensbajnokságot Magyarország. „Azon az Eb-n a válogatott tagjaként indultam, és a versenyzői eskü szövegét is én mondhattam. Megtisztelő volt, mint ahogy megtisztelő a rendező szövetség elnökeként dolgozni az Európa- és Afrika-bajnokság sikeres lebonyolításáért” – mondta a sportvezető.

A világversenyen Magyarországot tizenhat fős magyar csapat képviseli, a válogatottban több éremesélyes induló is van. A selejtezőket ma rendezik meg, a döntőket pedig csütörtöktől szombatig bonyolítják le.

Az utolsó versenynap, az Eisberg-futamon bemutatkoznak a paraversenyzők is a Westside Cable Wakeparkban.

Fotók: Kirsch Dávid