Az első két nap szerzett egy-egy érem után parádésra sikeredett a zárónap az U23-as Európa-bajnokságon Dublinban: Ugrai Panna 100 gyorson, Zombori Gábor 200 vegyesen lett második, míg Nyirádi Réka 200 háton lett bronzérmes.

A kétszáz hát nem csupán a férfiaknál jött be (Jászó Ádám szerezte ezen a távon a csapat első érmét pénteken): Nyirádi Réka ugyanis a hölgyek között tempózott bronzéremig. Réka óriásit hajrázott: a 7-es pályán hetedikként fordult száznál, és még az utolsó ötvenre is hatodikként, innen sikerült bejönnie összességében negyediknek (2:13,98), de az amerikai győzelem miatt övé lett az Eb-bronz.

Igen kellemes meglepetésre száz gyorson Ugrai Panna óriásit ment a hetes pályán, jutalma ezüstérem lett: a szlovén Segelt és az amerikai Coopert nem lehetett megfogni (utóbbi eredménye ugyebár nem számított az Eb-sorrendbe), viszont ezután négyen zúdultak a falra 11 század másodpercen belül, s közülük Panna volt a leggyorsabb (0:55,10).

Hamarosan pedig újabb ezüst érkezett: Zombori Gábor a négyszáz után kétszáz vegyesen is a második legjobb európaiként végzett (1:59,17). A dél-afrikai Sates ért elsőként a panelhez, az izraeli Polonsky lett az Eb-aranyérmes, 2019-es junior világbajnokunk pedig három tizeddel a másik izraeli, Ben Shitrit előtt nyúlt be, Török Dominik Márk pedig holtversenyben az amerikai Maurerrel hatodiknak érkezett (2:00,61).

Nyolcszázon Sárkány Zalán ugyanúgy délelőtti idejével került az élbolyba összesítettben, mint 1500-on – az esti gyorsfutamban csupán hárman tudtak jobbat jönni nála, így negyedikként rangsorolták (7:55,26), míg Gálicz Lászlót hatodikként (8:03,44).

Ami pedig a többieket illeti, a már említett Jászó Ádám száz háton ötödik helyre jött be (54,56), Békési Eszter döntőbe került 200 mellen és ott hetedikként zárt (2:28,87), míg a mixed 4×100-as gyorsváltó Bóna Benedek, Jászó Ádám, Békési Eszter, Ugrai Panna felállásban nyolcadik lett.

A magyar csapat végül három ezüstéremmel és két bronzzal zárta az első ízben megrendezett, erősen kísérletinek tetsző eseményt, ezzel az éremtáblán a 14. lett.

Magyar Úszó Szövetség