Vívás

Mai napon a férfi kard és a női párbajtőr csapat versenyei zajlottak Csengtuban. A női párbajtőr csapat jól tartotta magát egészen az elődöntőig, ahol 45:39-re kikapott a házigazda kínaiaktól, így japánnal a harmadik helyért kellett megvívniuk, melyet 33:42-re meg is nyertek. A lányok nyakában így a bronzérem csilloghat. A csapat tagjai: Gnám Tamara (EDUTUS), Kardos Edina (TF), Muhari Eszter (ELTE) és Tóth Jázmin (BCE).

Férfi kard csapatunk a legjobb négy közé jutásért a japán egyetemistákkal vívott, amit 42:45 arányban elvesztett, így a lengyelek elleni utolsó mérkőzésen az 5. helyért küzdöttek. Egy ponttal 44:45-re nyert a magyar férfi kardcsapat, így az 5. helyen zárták a viadalt. A csapat tagjai: Galgóczy Tamás (BCE), Horváth Gergő (TF), Noseda Szabolcs (BGE), Rabb Krisztián (TF).

Kosárlabda

A magyar egyetemi női kosárlabda válogatott az Egyetemi Világjátékokon az utolsó mérkőzését az 5. helyért Lengyelország ellen vívta, akit64-52-re sikerült legyőznie, így az 5. helyen zárták a bajnokságot. Az 2019-es Egyetemi Világjátékokon Magyar Bianka másodedzőként vett részt a női kosárlabda versenyen, ahol nem sikerült a legjobb 8 közé jutnia a csapatnak, így nemcsak, hogy nagy bravúr az idei 5. hely, hanem1981óta nem volt ilyen jó helyezése a női magyar egyetemi kosárlabda csapatnak. Visszatekintve elmondható, hogy nagyon komoly volt a mezőny, sajnos a két ázsiai csapattal (Tajvan, Japán) nem bírtunk, bár mind a kettővel nagyon szoros meccset játszottunk. Összességében nézve az öt mérkőzésből hármat megnyertünk, de a két vereség miatt sem lehetünk csalódottak, hiszen azok is nagyon magas színvonalú mérkőzések voltak.– összegezte a viadalt Magyar Bianka a magyar női egyetemi kosárlabda csapat vezetőedzője.

Atlétika

Szombaton az atlétikában a női 20km gyaloglásban SpillerTiziana (ME) 13.helyezést ér el az 1:44:00-es idejével. Folytatódtak a női hétpróba versenyszámai, ahol Szűcs Szabina (ELTE) révén voltak érdekeltek a magyarok. Távolugrásban 6,03m, gerelyhajításban 41,04m, 800m futásban pedig 2:16.67 eredménnyel zárt, mely a 4 helyre volt elég. A férfi távolugrás kvalifikációja is ma volt, aholNémeth Mátyás (NJE) az 5. helyen kvalifikálta magát 7,79,-el, így holnap indulhat a döntőben. Hodossy-Takács Sámuel (DRHE) a 14.helyet szerezte meg 7,43m-es eredményével, így nem jutott be a döntőbe.

Evezés

Evezésben a tegnapi nap folytatásaként középfutamokat és reményfutamokat rendeztek, melyben számos magyar volt érdekelt annak érdekében, hogy a másnapi döntőben érmes helyezésekért versengjenek.

Női egypárevezősök középfutamában Preil Vivien (TF) a 4.helyen végzett 8:09.73-al, ezzel “B” döntőbe jutott.

Férfi egypárevezős reményfutamát Gerei Tamás Ágoston (TF) 7:21.39-al megnyerte, középfutamban pedig a 4. helyen végzett, ezzel “B” döntőbe jutott.

Férfi kettőpárevezős reményfutamában Bácskai Máté (ELTE) – Szabó Márton (TF)kettős az 1.helyen végzett 6:42.77-es eredménnyel, mellyel az “A” döntőbe jutottak.

Női könnyűsúlyú kettőpárevezős reményfutamában Fehérvári Eszter (SZE) – Szili Dorina (SZTE) páros a 4.helyen futott be 8:04.28-as eredménnyel, ezzel az “A” döntőbe jutottak.

Férfi könnyűsúlyú kettőpárevezős reményfutamában Furkó Kálmán (TF) – Szabó Bence (SZE)az első helyen ért célba (6:48.85), ezzel ők is bejutottak a holnapi “A” döntőbe.

Úszás

Úszásban ma két számban voltunk érdekeltek. Női 200 m gyors selejtezőjében Szabó-Feltóthy Eszter (BME) 2:02.77-es eredménye a 12. helyre volt elég, így bekerült a másnapi elődöntőbe.

Női 100 m pillangó döntőjében Sebestyén Dalma (SZE) pedig a 7. helyen végzett.