Pigniczki Fanni, a Károli Gáspár Református Egyetem hallgatója ritmikus gimnasztika összetettben megszerezte az Egyetemi Világjátékokon a magyar egyetemi csapat első aranyérmét.

Az Egyetemi Világjátékok második napján sem maradt a magyar csapat érem nélkül. Pigniczki Fanni (KRE) tegnap karika és labda gyakorlatával az első helyen várhatta a mai folytatást, ahol buzogányban szintén az első helyet szerezte meg, szalagban pedig csak a japán tudta megelőzni, így összetettben ő állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Karika, labda és buzogány gyakorlataival az első, szalag gyakorlatával pedig a második helyen kvalifikált a szerenkénti döntőbe.A versenyen több olyan versenyző is mögötte végzett, akik az augusztusi olimpiai kvalifikációs Világbajnokságon indulnak az olimpiai kvóta megszerzéséért.Fanni a 2019-es nápolyi Egyetemi Világjátékokon összetettben kilencedik, karikával és szalaggal nyolcadik helyezést ért el.

Csapatsportokban vegyes eredmények születettek. A férfi egyetemi vízilabda válogatott 17:6-ra legyőzte a japánokat, így augusztus másodikán a csoportból már csak Görögország legyőzése várat magára ahhoz, hogy csoportelsőként folytassák a versenyt.

Női kosárlabdában a japánok ellen kiélezett, fej-fej melletti küzdelemben ma a japánok bizonyultak jobbnak így 59:64 arányban megnyerték a meccset, így csoportmásodikként jutottak tovább. A következő meccsüket Tajvannal játszák már a legjobb nyolc között.

Sportlövészetben férfi 50 méter puska 3 pozíció csapatversenyben Hammerl Soma, Dénes András és Kiss Viktor a 4. helyet szerezte meg. Egyéniben Hammerl Soma 11. helyen, Dénes András a 14. és Kiss Viktor a 20. helyen zárta a versenyszámot.

Asztaliteniszezőink csapatban csoportgyőztesként jutottak a legjobb 16 közé, ahol Hongkong búcsúztatta őket a negyeddöntő előtt. A következő versenynapokon az egyéni és páros mérkőzések várnak rájuk.