Újabb érmet szereztek a magyar szumósok a lengyelországi Európa Játékokon. A bemutató sportágként szereplő szumósok ezüstérmesek lettek a férfi csapatversenyben, amely kimagasló eredménynek számít. Kluczében, a magyar csapatban Szilágyi Erik, Végh Artúr, Molnár Tamás és Laczkó Benedek kapott helyet.

Az aranyérmet az ukránok szerezték meg  a magyarok és a georgiaiak előtt. Korábban két bronzérmet nyertek a magyarok ebben a sportágban. Baljer Kitti és Lackó Benedek is dobogóra állt. Előbbi versenyzőnk a női 60 kilogrammosok mezőnyében lett harmadik, míg utóbbi a 100 kilósok között lett éremszerző.

Ancsin László, a Magyar Sumo Szakszövetség elnöke elmondta, a lengyeleknél jó minősítést kapott a sportág. „Dariusz Rozum, az Európai Sumo Szövetség elnöke bejelentette, hogy a sportág életében ez egy újabb mérföldkő volt. Bemutatkozhatott az Európa Játékokon és jó esély van arra, hogy a következő kontinentális multisportversenyen teljes jogú tagsággal bírjon” – mondta Ancsin László, aki egyben az európai szövetség alelnöke is.