Éles tesztek a Herczig családban! Az előttünk álló hétvégén Herczig Norbert a horvátországi Quattro River Rally-n, fia, Patrik pedig a Székesfehérvár Rallye-n ül versenyautóba. Mindkettőjük számára ez a hétvége a felkészülés jegyében zajlik.

„Ferencz Ramónnal úgy döntöttünk, hogy Karlovacban azért indulunk, mert a horvátországi vb-futamunk  több gyorsasági szakasza is megeggyezik a hétvégi verseny néhány szakaszával. A vb-mezőnyből lesznek még pilóták, meg persze a horvát menők is versenyeznek, de nekünk is és a Patriknak is a tesztelési lehetőség a legfontosabb.  Patrik fiam is azért indul Fehérváron, hogy szokja az új gumikat amivel az Eb-n fog versenyezni, mert ő az Európa-bajnokságon lesz érdekelt idén.” – mondta Herczig Norbert.

A Herczig-Ferenc duó egy sikeres hazai teszten is túl van. Ez azonban nem versenykörülmények között zajlott. „Pécs mellett akklimatizálódtunk. Hosszú hónapok teltek el versenymentesen, ezért fontosnak tartottuk, hogy Baranyában egy kicsit hangolódjunk.” – számolt be a tesztről az elmúlt években Eb-sorozaton induló, négyszeres abszolút magyar bajnok raliversenyző.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón öt Európa-bajnoki szezon után tavaly decemberben jelentette be, hogy idén a rali-világbajnokság WRC2-es kategóriájában fog versenyezni. A rali-vb horvát állomását április 20. és 23. között rendezik meg. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS