Együttműködési megállapodást kötött a Magyar Edzők Társasága (MET) és a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ). A szervezetek képviseletében a két elnök, Mészáros János és Molnár Zoltán a Budapesten megrendezett NVESZ-napon írta alá a szerződést. Ennek keretében, többek között, az NVESZ tagszövetségek edzőinek is javasolják, hogy részt vegyenek a MET által koordinált edző továbbképzési programban.  

A Fókuszban a versenyző címmel megrendezett eseményen kerekasztal beszélgetésen vett részt Nardelotti Ajsa Világjátékok-érmes muaythai-os, valamint Bali Dániel, Világjátékok-győztes világ- és Európa-bajnok aerobikos.

Az egész napos konferencián előadást tartott dr. Toman József, a Sportkórház válogatott kereteket ellátó szolgálat vezető főorvosa a sportkórházi szűrésekről, szolgáltatásokról, Becsky András, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője a létesítmények kapcsán a takarékossági és hatékony működési csomagjukról, dr. Martos Éva, a Testnevelési Egyetem Sporttáplálkozástudományi központ rektori főtanácsadója az étrend-kiegészítők helyéről, előnyeiről, hátrányairól, dr. Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport ügyvezetője a tiltott teljesítményfokozás kockázatairól és következményeiről, és Kolozsi Lázár Ildikó, a Nemzeti Versenysport Szövetség kommunikációs koordinátora a generációk kommunikációs labirintusáról.

Mindezeken kívül hasznos információkat osztott meg a szakszövetségek vezetőivel Horváth Hajnalka humánkineziológus, a Medirlab képviseletében a termografikai képalkotás előnyeiről, valamint Ács Imre és Kenyeres András, a Sport Mentál Arzenál online képzéséről, amely a mentális fejlesztést helyezi előtérbe.

A Nemzeti Versenysport Szövetség elsősorban nem olimpiai sportszövetségek ernyőszervezete. Jelenleg 61 tagszövetsége van. 

Fotók: Szalmás Péter

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS