Fantasztikus éremszerzés az élet- és vízimentő világbajnokságon! A Riccionéban megrendezett vb-n a magyar férfi 4X50 méteres akadályváltó bronzérmet szerzett. A kvartett a Világjátékokhoz képest egy poszton változott: Szabó Szebasztián helyett Nyilas Kornél kezdett, őt követte Gyárfás Bence és Takács Krisztián, végül pedig Balog Gábor csapott célba.

Az aranyat az angolok nyerték meg, megelőzve az ausztrálokat. Az 56 országot felvonultató világversenyen 1500 sportoló vett részt, a vb-t a LEN korábbi elnöke, Paolo Barelli nyitotta meg.

Batházi Tamás, a Magyar Élet- és Vízimentő Szövetség elnöke az eredményhirdetés után elmondta, a sikeres nyári Világjátékok után örömteli, hogy a vb-n is dobogóra tudtak állni a magyarok. „Ennek a sportágnak világszerte 30 millió igazolt versenyzője van. A nemzetközi szövetség pedig 145 tagországgal büszkélkedhet. Büszke vagyok a váltóra, Szabó Szebasztián helyett egy fiatal úszót építettünk be a csapatba, a srácok pedig nagyot versenyeztek.” – értékelt az elnök.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS