Véget ért Caliban az uszonyos- és búvárúszó világbajnokság. A magyarok a zárónapon egy aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szereztek, és az éremtáblázat élén végeztek.

A Magyar Búvár Szakszövetség (MBSZ) információi szerint a 800 méteres felszíni úszást Kiss Nándor nyerte meg, másodikként Mozsár Alex végzett. Mindkét 4×100-as felszíni váltó dobogóra állt. A nők ezüstérmesek, a férfiak bronzérmesek lettek.

A női staféta tagjai: Blaszák Lilla, Suba Sára, Senánszky Petra és Varga Krisztina. A férfiaknál a döntőben a Mozsár Alex, Kiss Nándor, Hamlin Matthew, Bukor Ádám kvartett úszott. Délelőtt Mozsár helyett Pázmányi Sándor kapott lehetőséget.

A magyar csapat 21 érmet szerzett Kolumbiában. A nemzeti csapat egy része a sikeres Világjátékokról nem is utazott haza, hanem Alabamából Caliba repült. Ott egészült ki azokkal a versenyzőkkel, akik nem vettek részt a nem olimpiai sportágak világversenyén. A vége 10 arany, 7 ezüst és 4 bronz lett, és egy éremtáblázat első helyezés. A rangsorban Kína végzett másodikként 13 éremmel, míg a harmadik ukránok 9 medáliát gyűjtöttek. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS