A floridai hagyományokhoz hűen szerepeltnek a magyar legénységek a sárkányhajó világbajnokságon. A Nemzetközi Sárkányhajó Szövetség, az IDBF által 13. alkalommal megrendezett Klub Legénység Világbajnokság első versenynapját a Magyarországot képviselő Dragon Aqua SE parádés éremgyűjteménnyel zárta az egyesült államokbeli Sarasotában.

Tizenegy éve szintén az első napon, a floridai Tampában a magyar nemzeti válogatott premier (felnőtt) kategóriában szerezte meg az első helyet a 2000 méteres versenytávon. Ezúttal a Senior A korcsoportban versenyző magyar csapat a délelőtti versenyek folyamán a kishajós versenyben 2000 méteren az első helyet szerezte meg vegyes kategóriában. A versenyzők mind az ellenfeleiket, mind a fullasztó időjárást legyőzték. Az elmúlt két év felkészülése kifizetődőnek bizonyult.

Délután ugyancsak Senior A korcsoportban kishajóval a 2000 méter open kategóriában versenyeztek, ahol bronzérmet szereztek. Izgalmas verseny volt, ahol igazi vízi csata zajlott, hiszen több hajó ütközött a futam során, és az óvások miatt a nap végére született meg a végeredmény.

A második versenynapon további magyar legénységek mérettetik meg magukat. A Pécsi Tudományi Egyetem legénységei mind az egyetemi, mind a premier kategóriákban bizonyíthatják felkészültségüket és rátermettségüket a 2000 méteres versenytávon.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS