Egyik versenyzőnknek sem sikerült a bravúr az egyesült államokbeli Birminghamben megrendezett Világjátékokon, végeredményben érem nélkül maradt a kétfős magyar küldöttség. Ugyanakkor sporttörténelmi alkalom volt, hogy a nem olimpiai sportágak legnagyobb versenyének történetében első ízben szerepelhettek magyar kick-boxosok.

A K1 szabályrendszer 70 kg-os súlycsoportjának negyeddöntőjében Boros Petra a szerb Aleksandra Krstic ellen mérkőzött, és a második menetig jól tartotta a tempót a vb-ezüstérmes riválissal, de aztán a harmadik menetben a későbbi győztes szerb a maga javára fordította a küzdelmet.

A másik Birminghambe kijutott magyar, Pálfi Viktória az 52 kg-ban szintén nem jutott tovább, miután a négy közé kerülésért egy szoros mérkőzésen alulmaradt lengyel ellenfelével szemben.

„A döntők során Viki lengyel ellenfele egy nagyon szoros meccsen alul maradt izraeli ellenfelével szemben. Így ott 6.helyet szereztük meg. Petra szerb ellenfele pedig minden meccsén hűen, egy nagyon kemény és határozott győzelmet tudhatott maga mögött a döntőben is szlovák ellenfelével szemben. Ezek fényében úgy gondolom, hogy nincs okunk szomorkodni. Szenzációs eredmény, hogy itt lehettünk. Petra esetében nem egészen egy hónap, míg Viki esetében két hét felkészüléshez képest, kiadták a maximumot magukból a lányok, és megmutatták, hogy az elkövetkező években igenis számolni kell velük a nemzetközi mezőnyben” – értékelt Bálint Zoltán, a versenyzőket a tengerentúlra elkísérő edző.

Világjátékok, eredmények:

Kick-box, K1 szabályrendszer, nők:
70 kg, negyeddöntő:
Boros Petra – Krstic (szerb) 0:3
52 kg, negyeddöntő:
Pálfi Viktória – Nieroda-Zdziebko (lengyel) 0:3

A Világjátékok eredményei elérhetők itt:
https://twg2022.com/results/

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS