Két hatodik helyet szerzett a felnőtt együttes kéziszer-csapat a ritmikus gimnasztikázók portimaói Challenge Világkupáján, emellett egyéniben az olimpikon és a Világjátékokra készülő Pigniczki Fanni két nyolcadik, míg Wiesner Hanna egy hetedik helyet ért el.

A szerdöntőkkel fejeződött be a ritmikus gimnasztikázók portugál Világkupája, ahol több magyar versenyző is bemutatkozott. Egyéniben Pigniczki Fanni két, míg Wiesner Hanna egy szerrel volt érdekelt, az együttes kéziszer-csapat pedig mindkét fináléban bemutatta gyakorlatát. Az MTK Budapest nemrégiben visszatért olimpikonja karikával 26.250, míg buzogánnyal 26.550 pontot kapott, amely mindkét esetben a nyolcadik hely megszerzéséhez volt elegendő. Wiesner Hanna labdagyakorlatát 27.150 pontra értékelte a zsűri, így a hetedik pozícióban zárt.

Az Urbán Szabó Mónika, Mészáros Mandula Virág, Varga Lujza, Szabados Dóra, Jurca Lilla és Farkas Júlia összeállításban kiutazó felnőtt együttes kéziszer-válogatott 5 karika gyakorlatával a hatodik (26.450) pozícióban fejezte be a viadalt, és a 3 szalag 2 labda koreográfiával 22.350 ponttal szintén a hatodik helyen végzett. Kovács Andrea szakvezető helyszíni tájékoztatása szerint karikával sikerült javítani, a labda-szalag gyakorlatban azonban több hiba is történt. Hozzátette, az Európa-bajnokságig terjedő időben a legfontosabb feladat a dobások pontosítása és a gyakorlatok karakterének kivitelezése. Pigniczki Fanni: A mai nap nem sikerült úgy bemutatnom a gyakorlataimat, ahogy szerettem volna. Sajnos, mind a két szerrel több nagyobb hiba is becsúszott most. Így kicsit szomorú vagyok, hogy nem tudtam a legjobbat kihozni magamból a finálékban. De megyünk tovább és majd legközelebb sikerül.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS