Tajvan, Cali és Wroclaw után 2022-ben Birminghamben is lesz magyar szumós a Világjátékokon. A Magyar Szumó Szakszövetség információi szerint Kerstner Róbert kvótát szerzett az egyesült államokbeli nem olimpiai sportágak seregszemléjére. A Kispesti Nehézatlétikai Sportiskola sportolója gőzerővel készül a játékokra.

Ancsin László szerint az elmúlt években minden megváltozott a sport világában is. „A világjárvány alaposan átírta a kvalifikációs kiírást. Összességében örülünk, hogy a nemzetközi szövetségtől jött az értesítés a kvótáról, mint ahogy annak is, hogy Szakály László személyében magyar bíró is lesz a seregszemlén” – mondta a Magyar Szumó Szakszövetség elnöke, aki az európai szövetség alelnöke is egyben.

A nehézsúlyú Kerstner Róbert legutóbb nagy világversenyen 2019-ben állhatott dobogóra. Akkor openben a japán vb-n harmadik lett.

„A hét minden napján edzek, hol úszom, hogy erőnléti munkát végzek, és ott vannak a szumós edzéseim is. Hatalmas megtiszteltetés, hogy Magyarországot képviselhetem a Világjátékokon” – mondta Kerstner, aki egyébként munka mellett készül a játékokra. A szumós szerkezetlakatosként tevékenykedik.

A 2022-es Világjátékokat az egyesült államokbeli Birminghamben rendezik meg július 7. és 17. között. A Nemzeti Versenysport Szövetség információi szerint a multisport eseményre eddig 11 sportágban szereztek indulási jogot a magyarok, továbbá a tekések bemutató sportágként vesznek részt a seregszemlén. 

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS