A januári tisztújító közgyűlés után alakuló ülést tartott a Magyar Kick-box Szakszövetség új elnöksége. A testület megválasztotta azokat a szakágvezetőket, akik a következő ciklusban menedzselik majd a sportág hét szabályrendszerének munkáját. Hat szakágat az eddigi irányítóik visznek tovább, míg a pointfighting élére Csikós Pétert nevezték ki – adta hírül az MKBSZ.

Az elnökség döntése értelmében a full-contact szakág vezetője a szövetség egyik alelnöke, Juhász Gábor maradt, míg a low-kicket és a K1-et továbbra is Katona Attila alelnök felügyeli. A light-contact, valamint a kick-light szabályrendszereket a jövőben is Dancsó Zoltán és segítője, Olasz Attila irányítja, a formagyakorlat szakág élén pedig ismét Puravecz Péternek szavaztak bizalmat.

Egyedül a pointfighting szabályrendszert érintette változás, hiszen a tavalyi világbajnokság után lemondott Jároszkievicz Krisztián. Helyére a korábbi többszörös Európa-bajnok Csikós Pétert választották meg vezetőnek az elnökség tagjai.
,
Az új szakágvezetők egyik első feladata, hogy állítsanak össze egy olyan programot a következő négy évre, amely meghatározza, hogy milyen úton halad majd az adott szakág – közölte Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke.

A sportvezető arról is beszámolt, hogy a jövőben az MKBSZ égisze alá tartozó hivatalos versenyeken csak a szövetséghez tartozó klubok, illetve versenyzők vehetnek részt. Ezt többek között az indokolta, hogy ne a szövetség lássa a kárát, ha netalántán a versenyeiken induló, de hatókörükön kívül eső sportolókkal kapcsolatban bármiféle (erkölcsi, etikai, dopping, stb.) probléma merülne fel, továbbá a szervezet a jövőben csak a hozzá tartozó versenyzőket és azok klubjait akarja támogatni.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS