A hétvégén megrendezik a TáncSport Magyar Bajnokságokat. A rangos sporteseménynek a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia, azaz a KIMBA csarnoka ad otthont. Szombaton és vasárnap összesen 20 kategóriában avatnak magyar bajnokot.

A táncsport egyre népszerűbb Magyarországon. A 2000-es években világviszonylatban is meghatározó magyar párok versenyeztek a hazai és a nemzetközi parketteken. Közülük kiemelkedik a Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda duó, amely világbajnoki aranyérmet is nyert 2007-ben. A sportág folyamatosan ott volt a Világjátékok programján. A latin és a standard táncok egyre nagyobb népszerűségre tettek szert, köszönhetően többek között a különböző kereskedelmi televíziós vetélkedőknek.

„Az idei csepeli magyar bajnokságon a legjobb magyar táncospárokat láthatjuk több korosztályban. A felnőtt kategórián kívül a különböző utánpótláskorú és szenior korosztályok kiválóságai lépnek parkettre. A magyar bajnokságok hagyományosan az év egyik legfontosabb versenyének számítanak, hiszen itt dől el az, hogy az egyes kategóriákban kik képviselhetik a magyar színeket a világ-és Európa-bajnokságokon” – nyilatkozta Zsámboki Marcell, a magyar bajnokságokat szervező Magyar TáncSport Szakszövetség (MTáSZ) elnöke.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS