Összefogtak a padbolosok. A leginnovatívabb sportág képviselői a magyar labdarúgó-válogatott játékosainak segítségével újabb lendületet adtak a Plüss Kommandónak.

Győrben és Budapesten rendeztek jótékonysági tornát. A szervezők a Miskolci Koraszülött Intenzív Osztályt kívánják támogatni a befolyt összegből. Bócz Tamás, a Padbol Hungary egyik képviselője elmondta, Győrben hatalmas érdeklődés mellett rendezték meg a jótékonysági tornát, Budapesten pedig főleg a fiatalokat sikerült megmozgatni. „Jó volt látni, hogy a padbol tornán mindenki mennyire segítőkész. A nevezési díjakat ajánlottuk fel, és külön is lehetett adományozni. De ne feledkezzünk meg arról, hogy még hátra van a licit a magyar labdarúgó-válogatott mezéért és labdájáért, amelyet Szalai Attila ajánlott fel” – mondta Bócz Tamás, a Padbol Hungary egyik képviselője.  Nyilka Ildikó, az Alapítvány az Alapítványokért kuratóriumának elnöke elmondta, egy Giraffe Shuttle életmentő inkubátor vezérlőre gyűjtenek, amellyel a Miskolci Koraszülött Intenzív Osztályt támogatják. „A készülék 16 millió forintba kerül, ennek már picivel több, mint a fele megvan. Bízom benne, hogy belátható határidőn belül sikerül a küldetésünk, azaz meglesz a teljes összeg a készülékre.” – összegzett Nyilka Ildikó.

A padbol Európában egyelőre 8 országban van jelen, Spanyolország, Franciaország és Románia után Magyarország másodikként csatlakozott a közép-kelet európai régióból a padbol családjához. Ez egy fúziós játék. A lábtenisznek, a squash-nak, a tenisznek és a röplabdának a keveréke.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS