Indul a Plüss Kommandó Padbol Hadművelete a PICi hősökért! A jótékonysági akcióban egy Giraffe Shuttle életmentő inkubátor vezérlőre gyűjtenek, amellyel a Miskolci Koraszülött Intenzív Osztályt támogatják majd.

Az eszköz közel 16 millió forintba kerül. Az Alapítvány az Alapítványokért eddig több, mint 800 ezer forintot gyűjtött már, most a padbolosok is segítenek. November 13-án megrendezik az I. Amatőr Jótékonysági Padbol Tornát Győrben, ahol licitálni lehet többek között a labdarúgó-válogatott által dedikált mezre és focilabdára, de ajánlott fel válogatott mezt Fiola Attila, a nemzeti csapat tagja is. November 14-én Budapesten is lesz jótékonysági akció, ahol zenészek, sportolók is az ügy mellé állnak – tudtuk meg Bócz Tamástól, a Padbol Hungary egyik képviselőjétől.

 A játékról

A padbolt az egyik leginnovatívabb labdajátékként tartják számon. Nem meglepő, hogy rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert világszerte. Európában egyelőre 8 országban van jelen, Spanyolország, Franciaország és Románia után Magyarország másodikként csatlakozott a közép-kelet európai régióból a padbol családjához. Ez egy fúziós játék. A lábtenisznek, a squash-nak, a tenisznek és a röplabdának a keveréke.

Forrás: http://.sportbanyaszat.reblog.hu – RSS